fredag den 28. juni 2013

After eight cupcakes

April 2013

Vi var inviteret ud til et vennepar for at spise. Jeg skulle stå for dessert, så det blev after eight cupcakes med hjemmelavet vanillie is til..  :)






















Opskrift: ca 20 stk
200gr sukker
2 æg
3 dl creme fraiche
100 gr blødt smør fx Lurpak
50 gr kakao
150gr mel
1 tsk bagepulver
100gr god mørk chokolade(Jeg bruger altid Odense) smeltet

Alle ingredienser skal helst have stue temperatur. Æg og sukker piskes let og luftigt.
Smør og cremefraiche tilsættes, rør det kun lige ind i dejen. Mel, bagepulver og kakao sigtes i æggemassen, af et par gange og rør det godt sammen.
De bages ved 200 grader i ca 15min.
Jeg stiller altid papirs formene i en muffin bradepande, så de holder formen.

Pebermynte frosting:
250 gr blødt smør (Jeg bruger gerne Lurpak usaltet)
500gr floremelis
Ca. 4 tsk pebermynte essens (købes i større supermarkeder)
Lidt mælk
Grøn pasta farve (IKKE frugtfarve, da det giver væske)

Smør og sigtet floremelis piskes let og luftigt, mælk tilsættes undervejs, for at få den rette konsistens. Men kun lidt af gangen. Tilsæt lidt essens til du har den rette smag og til sidst lidt pastafarve til den ønskede farve opnås.
Stil evt frostingen på køl lidt, pisk den let og kom den i en sprøjtepose og pynt kagerne efter ønske.
Som en lille smagsforstærker sættes en After eight chokolade på toppen. :)

Vanillie is:
5dl piskefløde
4 past. æggeblommer
75gr sukker
Vanilliesukker efter smag
Fyld efter ønske (Jeg kommer gerne ca 50-75gr chokolade, revet marcipan,nødder,osv i. Kun fantasien sætter grænsen)

Fløde piskes stiv

Æggeblommer og sukker piskes let  og luftigt, til en æggesnaps.
Herefter tilsættes den flødeskummen og det vendes sammen. Pas på ikke at slå luften ud a skummet. Fyld tilsættes og vendes i. I forme med isen og så skal den være i fryseren i mindst 5 timer. Kan gemmes i ca 2mdr.






 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar