fredag den 28. juni 2013

How to sløjfer

Her er min guide til at lave en fin sløjfe i fondant.

En klump fondant farves efter ønske og tylose pulver tilsættes, så den ikke falder sammen.


      1: Pølse rulles



2: Pølsen rulles flad, ca 2mm tyk



3: Der skæres 2 lige store rektangler



4: Den ene ende bøjes over til den anden, som er fugtet med lidt vand eller spiseligt lim. De klemmes let sammen


5: Lidt husholdningsfilm rulles sammen og ligges ind i buen, for at holde formen



6: Enderne klemmes sammen mod midten




7: Enderne klemmes helt sammen og danner en spids.

 
 8: Gentages på begge 2



9: Der skæres et midter bånd, som lægges over enderne



10: Sløjfe enderne er vendt om og midter stykker ligger nederst



11: Midter stykker foldes sammen og fugtes med vand/lim. Nu skal den bare ligge og tørre ca 1-2 timer, gerne længere



12: Der rulles et nyt stykke fondant ud, ca 2mm tyk. Som skæres til 2 lange stykker.



13: Der skæres de ønskede ender på sløftebåndet



14: Jeg valgte at lave dem spidse


15: Jeg lavede et langt stykke, som gik hele vejen rundt og kagen (ca sammen bredte som sløjfen) og blev afsluttet i sløjfen. Jeg limede først enderne på og der efter sløjfen på kagen. :)
Hele kagen (undtagen liljer), inkl. sløjfen har været en fryseren og den tog ikke skade.

God arbejdslyst :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar