søndag den 17. juni 2012

2 etagers kage med banankage og tobleronecreme

Når man nu er gået ind i denne fantastiske kage verden begynder folk jo også at forvente lidt af en :) Så da min kæreste i August 2011 havde fødselsdag, ville han have jeg sku udforderes, så intet mindre end en 2 etageres kage kunne gøre det.. Udfordringen blev selvfølgelig taget op og her er resultatet.


Kagen er en almindelig banankage (uden chokoladeglasur) med tobleronecreme i mellem bundene.

Opskrift på toblerone creme til en ca 25cm rund kage.

200-300 gr toblerone (Anden chokolade kan også bruges)
2,5 dl fløde

Fremgangsmåde

Hakket chokolade og fløde kommes i en gryde og varmes langsomt op. PAS på det ikke brænder på.
Når chokoladen begynder at smelte, røres den ud i fløden og små simre et øjeblik. Hold hele tiden godt øje med det.
Når det er bladet, kommes til i en skål og afkøles inden det sættes i køleskabet. Når det er helt koldt, skal det piskes op til en cremet konsistens. Det kan gøres med først elpisker til det er cremet og forsæt derefter med et piskeris, så er det nemmere at styre. Man skal passe meget på ikke at piske for meget, for så kan cremen skille og så er den ødelagt.

Jeg syntes denne kage godt kan gå hen og blive lidt "tung", at spise. I denne potion jeg lavede var der nok til ca 15-20 personer. Var en ca 30cm rund springform til den store kage.

Da kagen var lagt sammen, blev den smurt op med chokoladesmør creme og overtrukket med fondant og derefter pyntet. Jeg lavede 28 lys og satte rundt langt kanten på den nederste kage.
Jeg lavede et tæppe og 3 gaver til at sætte på toppen og for at skjule samlingen mellem de 2 kager lavede jeg en kant, med en kant udstikkker.
Navnet er også lavet med bogstav udstikkere Funky Alphabet.
Alt er limet på, med spiseligt lim. Jeg bruger altid det, da jeg syntes det fungere meget bedre end bare med vand. Men prøv dig frem. :)


TIP
Når man laver en kage i flere etager er det vigtigt at sætte nogle pinde ned i den nedereste kage som fungere som støtte, så kagen der komme oven på, ikke synker ned i den anden kage. Det er også en god ide at sætte et papstykke i mellem kagerne, så de ikke klister sammen. De kan købes i flere størrelser.












1 kommentar:

  1. Hej Linda.
    De er super flotte dine kager, så jeg vil prøve om jeg kan lave noget der bare minder om det :) Har en opskrift på chokoladesmørcremen?
    Mvh. Marianne

    SvarSlet