Mine forældre havde sølvbryllup i december 2011 og ville lave en fin bryllupskage til dem..
Den er i
2 etager og en helt enkel. Den er overtrukket med hvid fondant og pyntet med
perlekanter som er blevet malet med pearldust og sølv glimmer. Ville ikke sætte
et brudepar på toppen, så lavede 2 smukke liljer i hvid og med sølv glimmer
midte.
Kagen er
med chokolade bunde og blåbærcreme, smurt op med smørcreme og overtrukket
med fondant.
o Opskrift på chokolade bunde til
en 24cm rund springform.
4 store æg
165 gr sukker
120gr hvede mel
30 gr kakao pulver
1 tsk vanillesukker
60gr smeltet afkølet smør
4 store æg
165 gr sukker
120gr hvede mel
30 gr kakao pulver
1 tsk vanillesukker
60gr smeltet afkølet smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader. Gør springformen klar, den smøres op med smør på kanter og klip en stykke bage papir som passer i bunden.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sukkeret skal være opløst og æggemassen næsten helt hvid. Når du trækker en ske op af massen, skal der være et synligt spor et lille øjeblik.
Melet sigtes sammen med vanille og de andre tørre ingredienser. Det vendes i á 3 omgange. Smørret vendes i med den sidste omgang mel.
Fordel dejen i formen og bag den straks i ovnen, til den er pæn lysebrun oven på. Det tager ca 25-30min.
Bagetiden afhænger
af ovnen, så hold øje med den. Den skal lige akkurat løse sig fra formen.
Lad være med at åbne ovnlågen de første 20min, så kan den falde sammen. Stik i kagen med et grillspyd, eller andet af træ. Hvis der ikke er dej på, er den færdig.
Lad den køle af 10min hvor den stadig er i formen. Derefter vendes den ud på en bagerist, og lad den køle helt af. Brug en brødkniv til at dele kagen i 2-3 bunde. Det er nemmest hvis den har stået i køleskabet i ca 2 timer først.
Lad være med at åbne ovnlågen de første 20min, så kan den falde sammen. Stik i kagen med et grillspyd, eller andet af træ. Hvis der ikke er dej på, er den færdig.
Lad den køle af 10min hvor den stadig er i formen. Derefter vendes den ud på en bagerist, og lad den køle helt af. Brug en brødkniv til at dele kagen i 2-3 bunde. Det er nemmest hvis den har stået i køleskabet i ca 2 timer først.
Blåbærcreme:
Blåbær sylt
250gr blåbær (evt frosne)
1 alm. vaniliestang
125gr sukker
Saften af ½ citron
Alle ingredienser kogen uden låg i ca 15min og afkøles helt i køleskabet i minimum 2 timer.
Creme
½ L fløde
150gr god hvid chokolade (jeg bruger altid Odense chokolade)
4 blade husblas
Husblassen lægges i blød i en ½ L koldt vand i en ½ time.
Hak chokoladen fint. Fløden varmes op til den næsten koget (ca 80grader). Halvdelen af den godt varme fløde, hældes over den hakkede chokolade, rør godt til chokoladen er smeltet og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde og rør. Husblassen vrides godt for vand og den kommes direkte på i den nu lune chokolade/fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det ligger oven på chokoladen og op langs siderne på skålen, så det ikke danner kondens. Cremen afkøles i køleskabet i minimum 3 timer, men gerne helst til næste dag.
Den godt kolde og stive chokolade creme piskes let luftig med en håndmixer. Til sidst kommes den kolde blåbær sylt i og piskes med.
Cremen har en god konsistens og kan bruges direkte i kagen.
Beskrivelse af hvordan liljerne er lavet kommer senere :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar