onsdag den 13. juni 2012

DHB 2011 Chokoladekage med jordbær asti mousse

Hvert år tager nogle venner og jeg til DHB (Danmarks hurtigste bil) på Vandel flyveplads.
Og sidste år besluttede vi, at vi hvert år skulle have en DHB-kage.
Denne kage er med en almindelig chokoladekage og med en dejlig frisk jordbær asti mousse, overtrukket med fondant og pyntet med DHB 2011 logo og små for - og baglygter og dæk.





















Opskrift på jordbær asti mousse

Denne portion rækker til 2 lag i en alm. rund kage 23-24 cm. (Jeg lavede kun 1 lag i denne kage, og der var mere end rigeligt.)

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g. sukker
min. 300 g. frosne jordbær
½ liter fløde
6-7 blade husblas
ca. 1 dl. asti (med eller uden smag efter ønske)
100 g. hakket mørk toblerone eller mere efter smag og behag


Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.

Jordbærene puttes i en grydes, og de skal lige op og koge. Mos eller blend jordbærgrøden, så den bliver fin og ensartet. Tag gryden af blusset. Hvis du ønsker din jordbærmousse skal være lyserød i farven, kan du tilsætte lidt rød frugtfarve nu. Hæld astien i jordbærgrøden og rør rundt.
Tag husblassen op af vandet og vrid det værste vand ud af det. Kom det direkte i gryden og rør rundt til det er smeltet og grøden er ensartet og fin.
Lad det stå og køle af, mens du fortsætter med det andet.

Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere.

Fløden piskes til en stiv flødeskum - lige før smør-stadiet.

Tobleronen hakkes.

Tag en god skefuld af æggesnapsen og put det op i jordbærgrøden. Rør godt rundt så det bliver ensartet. Hæld nu grøden over i æggesnapsen og vend det forsigtigt i, til det hele er blandet og ensartet.

Tag nu en god skefuld af flødeskummet og put det i ægge-bær-blandingen og rør godt rundt til det er blandet sammen.

Hæld resten af flødeskummet i og vend det forsigtigt i blandingen til den er jævn og ensartet.
Vend nu den hakkede chokolade i.

Hæld moussen i en frysepose og bind knude på den og sæt den på køl. Når den skal i kagen, klipper du et hjørne af posen og sprøjter det på bundene. Lad den stå på køl i 20-30 min. og læg så kagen sammen og lad moussen stivne i kagen.



Tip - erstat det hakket chokolade med friske hakkede jordbær, så er det en helt anden mousse.
Hvis du undlader chokolade og asti, så har du en super god bærmousse, og du kan bruge alle typer frosne bær.
Kan fryses.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar